JADŁOSPIS
09.06.2025 r.- Poniedziałek
Zupa Meksykańska z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Makaron (durum) Carbonara z żółtym serem, OWOC, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
10.06.2025 r.– Wtorek
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami,
Brizol drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
11.06.2025 r. – Środa
Kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Ryż z prażonym jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
12.06.2025 r. – Czwartek
Barszcz biały z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, kluska śląska, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu,
13.06.2025 r.– Piątek
Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem (durum),
Filet rybny w panierce, surówka z młodej kapusty z koperkiem
(kapusta biała, koper, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, seler, nasiona sezamu, mięczaki.
JADŁOSPIS
16.06.2025 r.- Poniedziałek
Zupa ziemniaczana z warzywami,
Leczo z warzywami (cukinia, papryka, kiełbasa zw., boczek wędzony, przyprawy), bułka pszenna, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
17.06.2025 r.– Wtorek
Rosół z warzywami i makaronem (durum),
Potrawka drobiowa z warzywami, ogórek małosolny, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.
18.06.2025 r. – Środa
Botwinka z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Pyzy z mięsem okraszone cebulka, kapusta młoda gotowana, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
JADŁOSPIS
23.06.2025 r.- Poniedziałek
Żurek z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, OWOC, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
24.06.2025 r.– Wtorek
Zupa pomidorowa z warzywami i ryżem,
Prażoki okraszone skwarkami, kapusta kiszona gotowana, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.
25.06.2025 r. – Środa
Kasza manna na rosole z warzywami,
Żeberko w sosie pieczeniowym, surówka z ogórka kiszonego i jabłka (ogórek kiszony, jabłko, cebula czerwona, musztarda sarepska, przyprawy), kopytka, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.
26.06.2025 r. – Czwartek
Zupa krem z warzyw z groszkiem ptysiowym,
Makaron (durum) z serem twarogowym i owocami, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
27.06.2025 r.– Piątek
ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO 2024/2025
Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.
Informacja dla rodziców / opiekunów prawnych uczniów korzystających z obiadów
- W Szkole obowiązuje regulamin stołówki szkolnej.
- Na obiady zapisywani są uczniowie na początku lub w trakcie roku szkolnego,
po uprzednim wypełnieniu „ Karty zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolnej „
przez rodzica / opiekuna prawnego i dostarczeniu do intendenta szkoły.
- Wszystkie nieobecności (choroby, wycieczki itp.) należy zgłaszać do intendenta szkoły do godziny 08:30 pierwszego dnia nieobecności telefonicznie: (42) 215-77-23 / (42) 214-96-75 lub osobiście. Nie zgłoszone nieobecności na obiedzie nie są odliczane.
- Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca. Nieuzasadniony brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, wykreślenie dziecka z listy uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej, oraz konieczność uregulowania zaległości za obiady szkolne.
- Informacja o terminach i wysokości wpłat za obiady za poszczególny miesiąc podana jest do wiadomości poprzez dziennik elektroniczny Vulcan.
- Rozliczenie niewykorzystanych obiadów następuje w kolejnym miesiącu.
- Samowolne pomniejszanie płatności za niewykorzystane obiady (nieobecności) jest niedozwolone. W przypadku odliczeń proszę o kontakt z intendentem szkoły.
- Opłaty za posiłki należy dokonywać na numer konta bankowego:
Nr konta :
Santander Bank Polska S.A.
Nr konta : 64 1090 1304 0000 0001 5607 0679
W tytule przelewu należy podać:
-
-
-
- Imię i nazwisko dziecka,
- Klasę do której uczęszcza dziecko,
- Miesiąc za który dokonywana jest wpłata,
- Obowiązkowo z dopiskiem „ZA OBIADY”.
-
-
Informacje o terminie i wysokości wpłaty za obiady przekazywane są na indywidualne konta rodziców w dzienniku elektronicznym „Vulcan” do 5-ego dnia każdego miesiąca.
Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca.